Den internationale afdeling

 

Skipper Clement Skolens internationale afdeling er Nordjyllands eneste internationale grundskole, hvor danske såvel som udenlandske elever undervises sammen efter de internationale læseplaner udviklet af Cambridge International ( www.cie.org.uk ). Al undervisning – naturligvis udtaget dansk og fremmedsprog – foregår på engelsk, og der er fokus på flersprogethed og kulturel mangfoldighed.

Vores elever er børn af udenlandske familier, der bor i Nordjylland – enten i en periode på grund af arbejdet eller permanent – og danske familier, hvor forældrene ønsker at give børnene en international skolegang, der eksempelvis gør det muligt for børnene at fortsætte skolegangen i udlandet.

Afdelingen har elever i aldersgruppen fra 5 til 17 år, og allerede fra indskolingen introduceres børnene til engelsk som andetsprog, ligesom de lærer dansk. Fra eleverne er 9 år, begynder de at lære spansk, og to år efter bliver de introduceret for tysk. Når vores elever er 16 år, behersker de engelsk og dansk flydende (- foruden deres modersmål) og forstår og taler spansk og tysk til hverdagsbrug.
Foruden sprog lægger afdelingen stor vægt på matematik og science.

Det er i øvrigt muligt at tage Folkeskolens Afgangsprøve i dansk som enkeltfag, selv om vi følger Cambridges’ eksamenssystem i de øvrige fag. Vores elever har mulighed for at gå til eksamen i op til ni fag på IGCSE-niveau. IGCSE står for The International General Certificate of Secondary Education og er adgangsgivende til gymnasier og high schools over det meste af verden, herunder også i Danmark.

Læs mere om Skipper Clement Skolens internationale afdeling på vores særlige hjemmeside – hvor du også kan kontakte os for at høre mere.


Har du spørgsmål til indmeldelse af dit barn, så hjælper vi gerne – giv os et kald på tlf. 98 12 11 88.
Er du derimod besluttet og klar til at indmelde dit barn i enten den danske eller internationale afdeling i Skipper Clement Skolen, så tryk på den nedenstående knap, som matcher dit ønske for indmeldelse...

Dansk afd. >   International afd. >